Diensten

Wat kan ik voor je betekenen?

Tuinontwerp

Je kunt bij mij terecht voor een ontwerp voor een bestaande tuin die je (deels) wilt veranderen, of voor een ontwerp voor een geheel nog aan te leggen tuin bij bijvoorbeeld nieuwbouw.

Voor het maken van een tuinontwerp kan ik uitstekend gebruik maken van zowel mijn bouwkundige achtergrond, als van mijn kennis en ervaring in het groen. In het ontwerp breng ik duidelijke lijnen aan, omdat dit rust geeft in het beeld. Ik vind het mooi om tevens iets verrassends aan te brengen in lijn en vlakverdeling, omdat dit de tuin spannender maakt. Harde materialen zoals bestrating, schuttingen en hekjes, geef ik het liefst een ondersteunende rol ten opzichte van de beplanting. Het groen bepaalt het aanzicht, de rest biedt op bescheiden wijze structuur. Hierbij streef ik graag naar zoveel mogelijk hergebruiken van de aanwezige begroeiing en materialen, wat verspilling van geld en groen voorkomt.

Bij Tuinontwerp kan ik adviseren en functioneren als klankbord, maar ik kan uiteraard ook het volledige tuinplan maken. Desgewenst kan ik doorverwijzen naar goede hoveniersbedrijven voor de uitvoering van het plan.

Alles vanzelfsprekend in goed overleg met de opdrachtgever.

Tuinonderhoud

Veel van mijn klanten komen tijd tekort of zijn fysiek niet in staat om het onderhoud zelf te doen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je vastloopt met een wat oudere tuin die buiten de oorspronkelijke lijnen en contouren gegroeid is. Je ziet letterlijk door de bomen het bos niet meer.

Ik kan je helpen door mee te denken en fysiek mee te werken:

  • Weer overzicht krijgen;
  • Terugbrengen van de lijnen/vormen;
  • Herinrichten;
  • Keuzes maken;
  • Bijsturen;
  • Snoeien;
  • Regulier onderhoud (eens in de zoveel tijd een onderhoudsronde door de tuin).

Tuincoaching

Regelmatig word ik benaderd door iemand die niet meer weet wat hij aan moet met de tuin. De lijnen zijn verdwenen en daarmee het overzicht ook. Of er is een wens iets te veranderen en/of te verbeteren, maar men weet niet hoe of wat. De wil is er wel, maar de inspiratie en het plezier zijn verdwenen. De tuin wordt een last…

In dat geval kan ik goede ondersteuning bieden in de rol van tuincoach. We gaan samen aan het werk in je tuin en maken al brainstormend het werk weer hanteerbaar en haalbaar. Hierdoor wordt je tuin weer een fijne plek en wordt tuinieren een leuke buitenactiviteit waarvan je kunt genieten.

Specialistisch snoeiwerk

Naast het reguliere snoeiwerk dat binnen het onderhoud valt, kan ik ook specialistisch snoeiwerk verzorgen. Denk hierbij aan het (terug) snoeien van fruitbomen, kleine bomen, diverse struiken, rozen en klimmende beplanting. Belangrijk hierbij vind ik het behoud van de natuurlijke vorm en ik ben er zodoende bewust van hoe en waar het na de snoeibeurt weer zal gaan uitlopen. Snoeien is voor mij dus vooruit denken in de tijd.

In de tuin werk ik het liefst handmatig, maar mocht het efficiënter werken, beschik ik tevens over de benodigde mechanische apparatuur.

Voor specialistisch snoeiwerk maak ik graag een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.