Over mij

Wat meer over mijn achtergrond en missie

Mijn jonge jaren heb ik doorgebracht in een dorpje op het platteland. Voor mijn studie ben ik vertrokken naar de stad en ook mijn eerste arbeidsjaren heb ik doorgebracht in de stedelijke omgeving. Op een goed moment heb ik er bewust voor gekozen om de verstening en de hectiek weer te verruilen voor het groen en de rust op het platteland van Drenthe. Nooit heb ik daar een seconde spijt van gehad. Groen om je heen geeft balans en de natuur brengt je dichter bij jezelf.

Mijn bedrijf is gevestigd in Havelte en de onderhoudswerkzaamheden doe ik ook in die regio. Mijn opdrachten voor tuinontwerp komen uit het gehele land.

Mijn vader is ruim in de zeventig en heeft een grote tuin. Het onderhoud kan hij zelf niet meer doen en ik heb niet de tijd om het allemaal alleen aan te pakken. Ik was het overzicht volledig kwijt en de moed zonk me in de schoenen. Sinds vorig jaar werk ik geregeld samen met Marije een ochtend in mijn vaders tuin. Ik kan vertrouwen op haar expertise en ervaring en de last is van mijn schouders. Samen houden we de tuin in het gareel en kan mijn vader er ook weer van genieten!

Loes Venema

Na mijn opleiding HBO Bouwkunde kwam ik er gaandeweg achter dat ik het tekenen en ontwerpen weliswaar heel leuk vind, maar dat het werken met en in de oorspronkelijkheid van de natuur veel beter bij me past dan de gecultiveerde bouw.

Zo heb ik de stenen van de stad ingeruild voor het groen van de natuur en ben ik teruggekeerd naar Drenthe. Mijn studie bouwkunde heb ik aangevuld met de opleiding Plantenkennis op AOC De Groene Welle in Zwolle. De jaren daarna heb ik gewerkt bij een biologische kruidenboerderij, voormalig museumtuin ‘De Tuinen van Ruinen’ en op de tekenafdeling van een hoveniersbedrijf. In 2009 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf.

Ik werk vanuit liefde en respect voor de natuur en mijn opdrachtgevers kunnen vertrouwen op mijn kennis en ervaring in ontwerp, onderhoud, coaching en specialistisch snoeiwerk.

Missie

Inmiddels woon ik al jaren in Drenthe, samen met mijn partner en onze zoon. Mijn werk doe ik nog steeds met evenveel passie en plezier. Het geeft me persoonlijke voldoening als ik anderen kan helpen met hun ‘groen-vraagstukken’ en als ik hen kan inspireren om weer het plezier en ontspanning te ervaren die een tuin kan bieden. Het is allang (ook wetenschappelijk) bewezen: groen doet goed!

Ik leef en werk in het ritme van de seizoenen en heb een liefdevol oog voor wat de natuur laat zien in de omstandigheden van het moment. Dit zijn voor mij de kaders waarbinnen ik werk: de mogelijkheden die de natuur biedt in het jaargetijde, in de juiste balans met de omgeving. De natuur dicteert en het is aan mij om dit bij te sturen en met respect te vertalen in plannen en werkzaamheden. Mijn doel hierbij is om het onderhoud (weer) hanteerbaar te maken en te houden voor de klant, waarbij de tuin wel haar natuurlijke oorsprong en uitstraling behoudt.

Uiteraard staan de wensen van de klant hierbij centraal en maken we plannen in goed overleg.